Aktiviteter

Bergen City Marathon: Sol, stafett og sushi

Denne lørdagen viser Bergen by seg fra sin beste side.

Det gjør også de ansatte fra campus Bergen som løper inn stafetten på ny bestetid.

Den første personen som ivrig meldte seg på stafetten måtte dessverre melde avbud. Det allerede dagen etter påmelding, grunnet skade. Heldigvis hadde vi flere gode kort i ermet. Vi gikk også ut med anbefalingen om å unngå for mye trening, for å redusere flere skader frem mot løpet. For de som ikke hadde løpt siden stafetten i fjor passet dette ypperlig.

Noe dramatikk oppstod da arrangøren noen dager i forkant fremskyndet starttiden på stafetten. Alle ble oppdatert på endringene, utenom motbakkeløperen vår, som var utilgjengelig på flerdagers mindfullness-seminar. Heldigvis fikk vi kontakt kvelden før og alle stilte tidsnok og hutrende på post, denne solfylte, men enda langt fra varme bergensmorgenen. Stadige oppvarmingsøvelser medførte for enkelte melkesyre allerede før stafettpinnen ankom.

Fjorårets isregn stod ellers i kontrast til denne perlen av en vårdag med sol og blå himmel. Etter overlevering av stafettpinnen tok høvdingen på etappe tre en sigg i skogen som premie. Han hadde tross alt løpt etappen to ganger, siden han møtte på feil post, ikke lenge før veksling. Høydepunktet samtlige hadde sett frem til var riktignok ikke medaljen, men festlunsjen vi kunne nyte etter løpet. Maten smaker tross alt bedre etter en intens distanse på mellom 1 til 3 km.

Skulle tro at campus Bergen spilte dart, for vi traff dønn senter på resultatlisten. Topp 50%, midterste midten. Du får det ikke mer folkelig og gjennomsnittlig. Bare 34 minutter bak førsteplassen, men hele 37 minutter foran sisteplassen.

I år hadde vi også syv studenter fra «Kristiania Running Club» som presterte meget bra på halvmaraton. Flere overmodige løpere fra BILs stafettlag ble overhørt om muligheten for halvmaraton i 2025. Det var også snakk om å prøve et par felles løpeøkter allerede i forkant av neste års løp. Solstikk? Kanskje.

Teksten er skrevet av Sindre Sommerfelt og Skjalg Wie Skare.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *